ЯК ОТРИМАТИ БЕЗКОШТОВНО АБО З НЕВЕЛИКОЮ ДОПЛАТОЮ ЛІКИ ЗА ДЕРЖАНОЮ ПРОГРАМОЮ «ДОСТУПНІ ЛІКИ» У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС?

За програмою «Доступні ліки» можна отримати ліки від: серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, діабету ІІ типу, цукрового та нецукрового діабету, розладів психіки.

«Людям із важкими хронічними захворюваннями важливо не припиняти прийом ліків, які призначив медик. Для цих пацієнтів продовжує працювати державна програма «Доступні ліки». Препарати можна отримати безкоштовно чи з невеликою доплатою», – наголосив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

 Щоб скористатися програмою «Доступні ліки» потрібно:

Отримати електронний або паперовий рецепт на «Доступні ліки» у сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Навіть якщо немає з ним декларації. Лікар, який має доступ до електронної системи охорони здоров’я, створить електронний рецепт, і його номер та код підтвердження надійде на телефон пацієнту. Електронний рецепт: на мобільний телефон пацієнта приходить СМС з унікальним 16-значним номером рецепта та кодом підтвердження для отримання ліків в аптеці.

  1. З найти найближчу аптеку, яка працює та має наліпку «Доступні ліки». Додатково необхідно дізнатися, чи має аптека в наявності необхідні препарати.

  2. У аптеці необхідно пред’явити паперовий рецепт або повідомити працівникові аптеки 16-значний номер електронного рецепта будь-яким доступним шляхом.

  3. Фармацевт пропонує пацієнту наявні лікарські засоби на вибір – спочатку безоплатні, а потім з доплатою.

  4. Оперативно, достовірно та з перших вуст про ситуацію на Полтавщині читайте з офіційних джерел на зручних для вас майданчиках:

  5. телеграм-канал – t.me/DMYTROLUNIN

  6. сторінка в інстаграмі – instagram.com/dmytro.lunin

  7. сторінка у фейсбуці – facebook.com/lunin.official.



Полтавська обласна військова адміністрація
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230