ПЕРЕСЕЛЕНЦІ, ЯКІ ПРОЖИВАЮТЬ НА ПОЛТАВЩИНІ, МОЖУТЬ ОТРИМАТИ БУДЬ-ЯКУ ВУЗЬКОСПЕЦІАЛІЗОВАНУ МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ

На Полтавщині переселенці просто й доступно можуть отримати вузькоспеціалізовану медичну допомогу. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Зокрема направлення до профільного спеціаліста можна отримати у сімейного лікаря в будь-якому центрі первинної медико-санітарної допомоги Полтави та області.

Далі алгоритм дій наступний: запишіться на прийом, надайте свої дані й дані сімейного лікаря, з яким укладена декларація. Розкажіть новому лікарю, що вас турбує.

Якщо прийшли до сімейного лікаря без декларації, то потрібно мати з собою паспорт, і вас запишуть на прийом.

Якщо не можете прийти до свого лікаря, то зверніться до нього за телефоном або в месенджері, він випише електронне направлення дистанційно.

Коли сімейний або лікуючий лікар виписали направлення, з ним можна звернутися до потрібного фахівця у будь-якому закладі охорони здоров’я, який уклав пакет послуг із Національною службою здоров’я України.

Без направлення можна звертатися до таких лікарів:

- гінеколога (зокрема і дитячого);

- стоматолога;

- фтизіатра;

- психіатра:

- нарколога.

Нагадаємо, попередньо внутрішньо переміщених осіб інформували, як і де отримати первинну медичну допомогу, навіть якщо не укладали декларацію із сімейним лікарем.

Оперативно, достовірно та з перших вуст про ситуацію на Полтавщині читайте з офіційних джерел на зручних для вас майданчиках:

- телеграм-канал – t.me/DMYTROLUNIN;

- сторінка в інстаграмі – instagram.com/dmytro.lunin;

- сторінка у фейсбуці – facebook.com/lunin.official.


Полтавська ОВА

© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230