У ПУЕТ АНОНСУЮТЬ КРУГЛИЙ СТІЛ ПО ОБЛАШТУВАННЮ МІСЦЬ ПРОЖИВАННЯ ДЛЯ ВПО

Представників внутрішньо переміщених осіб, громадськості, органів місцевого самоврядування, медіа запрошують взяти участь у круглому столі «Облаштування місць проживання внутрішньо переміщених осіб в рамках «Гуманітарної солідарності», який відбудеться 23 червня  у приміщенні Полтавського університету економіки і торгівлі (вул. Коваля, 3, ауд. 302). Час проведення: 11.00-12.00.

Захід спрямований на внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають у м. Полтава.

Метою заходу  є визначення потреб внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на базі гуртожитків Полтавського університету економіки і торгівлі.

З початком війни Полтава стала гуманітарним центром підтримки внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій та територій бойових дій. Близько 150 000 ВПО розглядають Полтавщину як місце подальшої постійної локації, адаптуючись, облаштовуючи житло, працевлаштовуючись. З початку війни Полтавський університет економіки і торгівлі прийняв на своїй базі понад 3000 осіб. Наразі у чотирьох гуртожитках університету проживає 407 осіб з числа внутрішньо переміщених, які, окрім житла отримують безкоштовне гаряче харчування (1 раз на день).

ГО «Центр освіти дорослих Полтавщини» у партнерстві з Полтавським університетом економіки і торгівлі та волонтерською ініціативною «Самоорганізація ПУЕТ» здобули грант на підтримку внутрішньо переміщених осіб, реалізуючи спільний проєкт «Облаштування побуту тимчасово переміщених осіб у Полтавському регіоні». Даний проект здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».

Реалізація проєкту передбачає закупівлю необхідного обладнання для облаштування  побуту внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають у гуртожитках Полтавського університету економіки і торгівлі, а саме – посудомийної машини, електроплиток, прасок, морозильних камер та холодильників, пральних машин та мікрохвильових печей. Звичайно, що дане обладнання лише частково покриває потреби переселенців. Тому ми завжди відкриті до співпраці та кооперації.

Поселення та забезпеченння проживання внутрішньо переміщених осіб, облаштування зон побуту для вільного користування та організація безкоштовних обідів  відбувається за рахунок університету та партнерських організацій.

Контакти організаторів: м. Полтава, snestulya@gmail.com /099 944 3656/ Світлана Нестуля,

project.puet@gmail.com / 050 808 5383 / Інна Пахомова.

© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230