ПІДПРИЄМСТВА ТКЕ ОБЛАСТІ ОТРИМАЛИ КОШТИ НА ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ З РІЗНИЦІ В ТАРИФАХ

На Полтавщині 12 підприємств теплокомуненерго отримали кошти державної субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах. Спрямували їх, щоб розрахуватися за заборгованість перед НАК «Нафтогаз», яка накопичилася з минулих років до червня 2021 року. 

«Держава виконує взяті на себе зобов’язання з компенсації різниці в тарифах для підприємств. Така субвенція – один з інструментів, щоб впевнено пройти опалювальний сезон і залишати тарифи для населення на рівні 2020 року, як і передбачав Меморандум про непідвищення тарифів, ініційований Президентом. Понад 713 мільйонів гривень уже розподілили між підприємствами комунальної теплоенергетики області. Зокрема, для погашення заборгованості з різниці в тарифах і відповідно до договорів про відступлення права вимоги підприємств водопровідно-каналізаційного господарства. Поставлені перед областю завдання ми виконали. Територіальна комісія з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах опрацювала подані підприємствами документи», – розповів т.в.о голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін. 

Він додав, що завдяки ухваленому 21 грудня на позачерговій сесії обласної ради рішенню про погодження укладання договорів про відступлення права вимоги комунальним підприємствам обласної ради забезпечено використання коштів субвенції. 

Отримане фінансування дало змогу підприємствам комунальної теплоенергетики зменшити обсяг заборгованості за природний газ, спожитий у минулі роки. Це ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго», ОКВПТГ «Лубнитеплоенерго», КП «Миргородтеплоенерго», КВП «Теплоенерго» м. Горішні Плавні, КПТГ «Гадячтеплоенерго», ДП «Пирятинтеплопостачання», ПП «Хазар-2007» с. Велика Круча, АТ «Полтаваобленерго», КП «Теплоенерго» м. Кременчук, ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», ПАТ «Кременчуцька ТЕЦ» та КП «ОК ЖКК Щербанівської сільської ради».

Надходження ще частини коштів із передбаченої субвенції для Полтавщини перебуває на контролі Міністерства розвитку громад та територій, його фахівці працюють над розробкою компенсаторного механізму. 

Як повідомили в Мінрегіоні, загалом в Україні у межах субвенції з державного бюджету відшкодовано різницю в тарифах підприємствам теплокомуненерго і водопровідно-каналізаційного господарства на 22 мільярди гривень.


Фото: ілюстративне

© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230