Перейти до основного вмісту

У НАЗК РОЗПОВІЛИ, ЧИ ПОТРІБНО ДЕКЛАРУВАТИ «КОВІДНУ ТИСЯЧУ»

Нацагентство з питань запобігання корупції пояснило, що “ковідну тисячу” не потрібно вказувати в декларації як дохід, водночас варто вказувати спеціальний рахунок.

Про це йдеться на сторінці НАЗК у Facebook, пише ЕспресоTV.

Чи потрібно вказувати тисячу гривень як дохід? Ні, адже ці кошти не є доходом для цілей декларування. Громадяни зможуть отримати від держави грошову допомогу у розмірі 1 тис. грн. Проте ці кошти вакциновані отримають не готівкою, а як цифровий ваучер, який можна буде витратити лише на певний перелік послуг і товарів. До того ж, у разі, якщо особа не використає їх протягом 4-х місяців, вони автоматично повернуться до державного бюджету. Оскільки кошти, отримані в рамках Програми, будуть надаватись виключно в безготівковій формі, зараховуватимуться на спеціальний рахунок, не підлягатимуть оподаткуванню, то такі кошти не є доходом. Отже, їх не потрібно буде зазначати у декларації”.

Для громадянина, який бажає взяти участь у Програмі, буде відкриватись віртуальний рахунок.

Чи потрібно декларувати спеціальний рахунок? Так, рахунок необхідно зазначити у розділі 12.1. «Банківські та інші фінансові установи, у яких відкрито рахунки суб’єкта декларування або членів його сім’ї». Для громадянина, який бажає взяти участь у Програмі, буде відкриватись віртуальний рахунок”.


Фото: ілюстративне

© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230