В ОБЛАСТІ ТРИВАЄ ІІ ЕТАП НАЦІОНАЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ (2019-2024 РОКИ), ЯКИЙ ПЕРЕДБАЧАЄ ЗМЕНШЕННЯ КАТЕГОРІЙ ДІТЕЙ, ЯКІ ВИХОВУЮТЬСЯ В ЗАКЛАДАХ ІНСТИТУЦІЙНОГО ДОГЛЯДУ І ВИХОВАННЯ



В області триває ІІ етап Національної стратегії (2019-2024 роки), який передбачає зменшення категорій дітей, які виховуються в закладах інституційного догляду і виховання



На апаратній нараді директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Віта Ковальська поінформувала про впровадження Регіонального стратегічного плану дій з реформування системи інституційного догляду і виховання дітей в Полтавській області на 2018-2026 роки.




Нині триває ІІ етап Національної стратегії (2019-2024 роки), який передбачає зменшення категорій дітей, , та скорочення мережі цих закладів.

Зокрема, цього року планується створити Полтавський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Полтавської обласної ради шляхом приєднання Миргородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів та Полтавської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів до Полтавського навчально-реабілітаційного центру Полтавської обласної ради.




А також планується перетворення Полтавської спеціалізованої мистецької школи-інтернату I-III ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» імені Софії Русової у Полтавський мистецький ліцей імені Софії Русової, Андріївської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів Новосанжарського району Полтавської обласної ради – в Андріївський ліцей Полтавської обласної ради, Великосорочинської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів – у Великосорочинський ліцей.

«З урахуванням процесів трансформації спеціальних закладів передбачається виведення дітей з особливими освітніми потребами до закладів загальної середньої освіти на інклюзивну форму навчання за місцем проживання. Із першого вересня санаторні школи (санаторні школи-інтернати) припиняють набір учнів до 1-9 класів. Із 1 вересня 2024 року такі ліцеї забезпечуватимуть здобуття виключно профільної середньої освіти», – розповіла Віта Ковальська.




Вона зауважила, що залишається актуальним питання щодо подальшого удосконалення мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей обласного підпорядкування. Зокрема, ліквідація Гадяцького дитячого будинку після влаштування дітей у сім’ї. 

В обласному підпорядкуванні функціонують 23 освітні заклади інституційного догляду та виховання дітей, де навчається та виховується 3815 дітей, із них 54 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230