ВІКТОР ЛЯШКО ЗАКЛИКАВ ГРОМАДЯН СВІДОМО ДОТРИМУВАТИСЯ ПРАВИЛ КАРАНТИНУ, ЩОБ НЕ ДОПУСТИТИ МАСОВОГО ІНФІКУВАННЯ КОРОНАВІРУСОМ

Віктор Ляшко закликав громадян свідомо дотримуватися правил карантину, щоб не допустити масового інфікування коронавірусом


Свідоме ставлення громадян до проблеми поширення коронавірусної інфекції та ретельне дотримання всіх вимог і превентивних правил допоможуть Україні пройти в більш легкій формі спалах хвороби. На цьому наголосив заступник Міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 24 березня.


«Коли ми всі будемо свідомо дотримуватися умов карантину: і ті, хто приїхав із-за кордону, і ті, які перебувають на території нашої країни, - тільки разом ми можемо не допустити масового поширення коронавірусної хвороби», - зазначив він та навів приклад країн, де спільними зусиллями подолано епідемію.

Він вкотре закликав українців не бути легковажними у критичній ситуації, що зачепила увесь світ та Україну, і чітко дотримуватися порад, які надає МОЗ та вимог карантину, зокрема зменшити свою мобільність, особливо людям похилого віку, які є в групі ризику.

«Ми всі повинні дотримуватися соціальної дистанції, мінімум 1,5 м, мити руки під проточною водою з милом, або використовувати антисептики (нанести 2,5-3 мл на долоні, потираючи ними 20-30 секунд), щоб унеможливити контактну передачу інфекції», - нагадав заступник Міністра.

У людних місцях він закликав носити медичні маски.

За словами Віктора Ляшка, вітчизняні виробники нарощують виробництво засобів індивідуального захисту. Водночас він звернувся до підприємців продавати медвироби в заклади охорони здоров’я та аптечну мережу, щоб забезпечити і неуможливити дефіцит даних товарів на території України.

Ті, котрі все ж намагаються вивести засоби індивідуального захисту за межі країни, з ними роботу проводить Національна поліція, Державна митна служба, Служба безпеки України.

Крім того, він повідомив, що Міністерство передало ПЛР-системи та реактиви для проведення досліджень у віросулогічні лабораторії. Також українські вчені створили тести, які наразі проходять дослідження в лабораторіях Міністерства охорони здоров'я для порівняльної діагностики. «Точність українських тестів буде такою ж, як і в інших тестах для ПЛР-систем. В іншому випадку, вони не будуть допущені до реалізації і використання на території України», - сказав Віктор Ляшко.

За його словами, на сьогодні в Україні є близько 400 апаратів для штучної вентиляції легень у відділеннях інтенсивної терапії та інфекційних лікарнях; ще близько 3,5 тис. - у лікарнях; є такі апарати в операційних, які проводили планові операції: «При потребі в умовах поширення коронавірусу всі ці апарати використовуватимуться для надання допомоги хворим», - зазначив заступник Міністра.

© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230