ОФОРМЛЕННЯ ЗЕМЛЕВПОРЯДНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ОБГОВОРИЛИ НА НАРАДІ В ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков провів робочу нараду з питання дотримання природоохоронного законодавства при здійсненні землекористування та землевідведення в межах земель, що увійшли до складу територій національного природного парку «Нижньосульський».


У нараді взяли участь представники парку, Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, ГУ Держгеокадастру у Полтавській області, Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області, в.о. голів Семенівської, Оржицької та Глобинської райдержадміністрацій, ПП «Землемір».

«Неодноразово надходили звернення до Департаменту екології та природних ресурсів, до голови облдержадміністрації, зокрема й щодо землевпорядної документації, земельного фонду парку. Питання ключове», – зазначив на початку наради Євген Греков.

Виконувач обов’язків директора НПП «Нижньосульський» Валерій Свіколкін розповів, що між парком і ПП «Землемір» було укладено договір про розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок «Нижньосульського» у постійне користування та оформлення прав користування земельними ділянками. За результатами обчислювальних робіт розробники встановили невідповідність площ, заявлених в указі Президента про створення НПП «Нижньосульський». Щодо вирішення питання невідповідності звернулися до облдержадміністрації.

Заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олександр Ткаченко підтвердив, що торік улітку відвідна землевпорядна документація в департамент подавалася. Були виявлені розбіжності у площах. Через це питання погодження ділянок, які мали передати в постійне користування, пригальмували. Перемовини вели з юридичною службою парку, зверталися в профільне міністерство за роз’ясненнями.

Загальна площа обчислених ділянок менша, ніж зазначена в указі Президента, на Полтавщині – в межах 30 гектарів. Причини невідповідності картографічних даних, на базі яких був розроблений проєкт створення парку, обговорювали на нараді. Керівники райдержадміністрацій звернули увагу на неточності у карті-схемі, укладеній при створенні парку.

Учасники наради обговорили кроки щодо усунення невідповідностей. Зокрема, рекомендували адміністрації НПП «Нижньосульський» вирішити питання замовлення робіт із проведення відповідної експертизи щодо обґрунтування причин розбіжності площ земельних ділянок, які відводяться адміністрацією парку в постійне користування, з тими, що визначені в Указі Президента України «Про створення НПП «Нижньосульський». Департаменту екології та природних ресурсів ОДА з метою визначення порядку дій при розгляді й погодженні землевпорядної документації рекомендували підготувати відповідний лист-звернення до Мінекоенерго.

Також визначили, що питання пошуку експертної установи – сфера діяльності НПП «Нижньосульський».
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230