ЕПІДЕМІЇ ГРИПУ НА ПОЛТАВЩИНІ НЕМАЄ

На Полтавщині домінують віруси грипу типу А, А(Н1) та А(Н3). Про це повідомив на апаратній нараді директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак.


За його словами показники захворюваності в області – 275 на 100 тисяч населення. Загалом, у цьому епідемічному сезоні захворюваність на грип та ГРВІ на 7,4 % нижча, ніж у минулому. Однак, за тиждень кількість хворих зросла на 27%.


«Нині на території Полтавської області спостерігається підйом захворюваності на гострі респіраторні захворювання. Деякі навчальні заклади закрили на карантин. Найвищі показники захворюваності в Полтавському та Диканському районах. Госпіталізовано 223 особи, що складає 5 % від загальної кількості хворих. Особливостями епідемічного сезону 2019/20 року, як в Україні так і в Полтавській області, є раннє виявлення циркулюючих вірусів грипу, домінування вірусів грипу А», – розповів Віктор Лисак.


За його словами, медичні заклади охорони здоров’я готові для надання невідкладної допомоги в період епідускладнень грипу. Також готові надавати допомогу хворим із запаленням легень, яке може бути наслідком ускладнень від грипу.

«Реанімаційні відділення забезпечені централізованою подачею кисню, майже всі лікарняні заклади міст та районів потребують поповнення запасів противірусних препаратів (озельтамівір), тест-систем для швидкого обстеження хворих із підозрою на грип», – розповів Віктор Лисак.

Медичну допомогу хворим на грип та ГРВІ будуть надавати 1014 лікарняних закладів: 37 лікарень, 20 інфекційних стаціонарів, 341 амбулаторія, 616 ФАПів та інші.

На період можливих епідемічних ускладнень епідсезону 2019/20 року в містах та районах області передбачено додатково розгортання 2090 ліжок.

В Україні не зафіксовано випадків заражения коронавірусом.

За епідемічний сезон 2019/2020 року в Україні захворіло 2 мільйони осіб.

Заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін дав доручення, проінформувати населення щодо профілактики грипу та ГРВІ.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230