ЗА МІСЯЦЬ В ОБЛАСТІ ВИНИКЛО ПОНАД 150 НЕБЕЗПЕЧНИХ ПОДІЙ

На апаратній нараді в облдержадміністрації начальник управління з питань цивільного захисту Віктор Стеблянко доповів про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні ситуації, небезпечні події, які виникли на Полтавщині протягом січня.


В області за цей період виникла 151 небезпечна подія, внаслідок якої загинуло 7 людей та постраждало 74 особи, у тому числі 15 дітей.

«Серед небезпечних подій – 88 пожеж техногенного характеру, внаслідок яких загинуло 2 людини, постраждало 6 осіб та врятовано 10 людей. Скоєно 39 дорожньо-транспортних пригод, у результаті чого загинуло 2 людини та травмувалося 55 осіб, із них 8 дітей. Серед загиблих – 1 пішохід та 1 водій скутера», – розповів Віктор Стеблянко.

Також стався один нещасний випадок на воді в Решетилівському районі. Обставини з’ясовують.

Зафіксовано 5 випадків виявлення застарілих боєприпасів, 5 отруєнь токсичними та іншими небезпечними речовинами. Серед них 3 отруєння чадним газом, одне – природним газом та одне отруєння малолітньої дитини лікарським засобом.
«Оскільки випадки отруєння маленьких дітей ліками трапляються неодноразово, звертаю на це увагу батьків. Зберігайте у недосяжному для дитини місці ліки. Не залишайте препарати без нагляду», – сказав Віктор Стеблянко.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зазначив, що в навчальних закладах потрібно проводити додаткову роз’яснювальну роботу щодо правил поведінки чи поводження з небезпечними предметами.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230