Перейти до основного вмісту

ЧИ ГОТОВА ПОЛТАВЩИНА ДО СКЛАДНОЇ ЗИМИ, ОБГОВОРИЛИ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОДА

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій Полтавської області.


У ній узяли участь голова ОДА Олег Синєгубов, начальник управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА Віктор Стеблянко, керівники структурних підрозділів ОДА, представники поліції, Агентства місцевих доріг, Служби автомобільних доріг, ДСНС та ін.

Обговорили готовність сил та засобів цивільного захисту області до роботи в осінньо-зимовий період.

Як запевнив начальник відділу експлуатаційного утримання автомобільних доріг, штучних споруд, організації та безпеки дорожнього руху Агентства місцевих доріг Полтавської області Владислав Чичкань, їхні підрядники готові до сюрпризів погоди.

«Станом на 1 грудня підрядниками заготовлено 3890 тонн солі та посипних матеріалів. Для порівняння — у минулому році заготовили 4700 тонн солі, з яких 3 тисячі не використали через погодні умови. Матеріалів вистачить щонайменше до лютого. До роботи підрядники залучили 229 одиниць техніки — це максимум. Виставлено 200 комплектів дорожніх знаків», — поінформував він.

Однак, перша в цьому році негода виявила основні проблеми та «вузькі місця». Надійшло заяв близько сотні стосовно нерозчищення доріг місцевого значення, зокрема на території Хорольського району. Так, через населений пункт Покровська Багачка дорога не чистилася. Цілу добу стояла ожеледиця в Шишацькому районі. При наявності протиожеледної суміші не було відповідної техніки, щоб нею скористатися.

«Надзвичайно важливою є доступність до надання медичної допомоги. Сподіваємося, що найближчим часом кожен район отримає повнопривідну машину. Ми переглянули склад бригад, усі бригади укомплектовані, додатково при потребі можна розгорнути 1000 ліжок, є додаткові засоби, якщо треба доставити до лікувальних закладів у разі снігопадів. Провели навчання, відповідні інструкції в кожному лікувальному закладі», — говорить директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

«Минулого року система оповіщення населення не спрацювала. Були ситуації в Глобинському районі на трасі Дніпро — Бориспіль і на трасі Харків-Київ, там люди особливо потребували допомоги. Усі їхали й потрапили в замети, застрягли автобуси з дітьми, але ж їхати «всім дуже треба». Тому звертаюся до ЗМІ — максимально доводити до відома людей вимоги, щоб утриматися від поїздок при складних погодних умовах», — наголосив заступник начальника поліції Полтавщини Денис Захарченко.

З огляду на трагічні події в Одесі, комісія обговорила заходи протипожежного захисту закладів освіти, охорони здоров’я та об’єктів із масовим перебуванням людей. Згідно з розпорядженням Прем’єр-міністра, відповідну перевірку повинні здійснити до 26 грудня, і «компромісів тут бути не може», зазначив Олег Синєгубов.



© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230