У ПОЛТАВСЬКІЙ РАЙОННІЙ РАДІ ОБГОВОРИЛИ ПІДВИЩЕННЯ ЗАРПЛАТНІ МЕДИКАМ

11 грудня у Полтавській районній раді обговорили можливі зміни до статуту та колективного договору комунального підприємства «Полтавський районний центр первинної медичної допомоги», які планується затвердити найближчим часом на загальних зборах медичних працівників району.

Виходячи з реальних фінансових можливостей, члени робочої групи також проаналізували градацію нарахування заробітної плати та преміювання медиків в залежності від займаних посад, категорії, вислуги років та інших професійних критеріїв, повідомляють у районній раді.

Було запропоновано диференційований підхід до нарахування доплати: для сімейних лікарів – з розрахунку три гривні за одну укладену декларацію з пацієнтом; для середнього медичного персоналу, на розсуд завідувача амбулаторією загальної практики сімейної медицини, буде нараховуватися надбавка до 60 відсотків від розміру надбавки лікаря; для немедичних працівників (водії, санітари) преміювання здійснюватиметься на розгляд адміністрації згідно з положенням про преміювання.

Підбиваючи підсумки наради, Михайло Кононенко зазначив, що для досягнення найбільш ефективного результату на шляху до формування спроможної мережі медичних закладів, слід рухатися поетапно, розуміючи концепцію реформування та враховуючи усі його нюанси.

Голова райради наголосив на доцільності відкриття спецрахунків при амбулаторіях для акумулювання додатково залучених коштів, адже не виключена можливість подальшої автономізації лікувальних установ та часткового перетворення у приватні структури.

На даному етапі головним завданням для наших медиків є максимальне збільшення показників укладання декларацій з пацієнтами, популяризація медичних закладів в умовах жорсткої зовнішньої конкуренції, – зазначив Михайло Кононенко.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230