ПОЛТАВУ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАЛА ГОЛОВА КОМІТЕТУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ СОЦПОЛІТИКИ ЛЮДМИЛА ДЕНІСОВА

У Полтаві з робочим візитом перебуває Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова. 

Депутат відвідала Полтавську обласну клінічну лікарню ім. Скліфосовського та Полтавський міський пологовий будинок.

Голова комітету ознайомилась з системою ведення електронної документації, яка нещодавно була впроваджена в медичних закладах обласного центру.

– Ця програма фіксує всі дані пацієнта: дані обстеження, методи лікування, строк перебування на лікарняному, а головне дає змогу вивести аналітичні дані. Таким чином, лікарі можуть проаналізувати стан захворюваності населення на ту чи іншу хворобу, спостерігати тенденцію до зростання, або навпаки спад захворюваності і зрозуміти, на що потрібно звернути найбільшу увагу для подальшого лікування пацієнтів, – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

Електронна документація звільняє лікарів від паперової роботи, а всі дані пацієнтів направляють для реєстрації у Фонд соціального страхування України. Електронні лікарняні листи виключають зловживання в цій сфері. Фони фіксуються в єдиній базі, що дає змогу виявити підробку.

– Я приїхала у Полтаву, щоб ознайомитися на скільки ефективно використані кошти платників податків, наші з вами кошти на створений Єдиний реєстр лікарняних листків. Є 11 областей, що знаходяться у пілотному проекті. У томи числі і Полтавська. Мета цього Єдиного реєстру лікарняних листків – позбавити можливості зловживання у сфері охорони здоров’я. Ми всі знаємо, що є випадки продажу лікарняних листів. Ці зловживання в Україні у рік складають 1,7 мільярда гривень, а загальний бюджет Фонду соціального страхування – 21 мільярд, – сказала народний депутат. 

Після візиту у медичні заклади Полтави, у Голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмили Денісової запланований ряд зустрічей з чиновниками області.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230