НА ПОЛТАВЩИНІ ЩЕ 22 АПТЕКИ ПРИЄДНАЛИСЬ ДО ПРОГРАМИ «ДОСТУПНІ ЛІКИ»

6240 аптечних закладів України відновили свої угоди та видають українцям ліки за рецептами від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. Не залишилась осторонь і Полтава. 

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України, робота урядової програми «Доступні ліки» повністю відновлена. В усіх регіонах України місцева влада вже довела кошти до кінцевих розпорядників та уклала 90% нових угод з аптечними закладами. Нині отримати ліки за програмою можна в 6 240 аптеках по всій Україні.

Розширити кількість аптечних закладів, у порівнянні з минулим роком, змогли у Полтавській області, де до програми приєдналися ще 22 аптеки.

Нагадаємо, 5 лютого 2018 року Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки» – третій від початку дії програми. До оновленого реєстру ліків увійшло 239 препаратів 48 виробників, з яких 18 виробників українських і 30 – іноземних. Раніше у програмі брали участь 198 препаратів 43 виробників.

Завдяки новому механізму ціноутворення (додаткові 5 днів для фармкомпаній для зниження своїх цінових пропозицій), список безоплатних препаратів вдалося розширити додатково на 13 найменувань. В новому переліку вже міститься 47 препаратів, що на 100% відшкодовуватимуться за державний кошт.

Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.


Новини Полтавщини
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230