В ОБЛАСТІ ВПРОВАДЖУВАТИМУТЬ ДОСВІД НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ

У Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА відбулося обговорення результатів навчальної поїздки фахівців області до європейських медичних закладів Великої Британії.


Директор Департаменту Віктор Лисак проаналізував особливості надання медичної допомоги на різних рівнях, механізми координації й лікування кардіологічних захворювань у країні. Крім того, він розглянув основні заходи з проведення досліджень ефективності медичних препаратів, ключові напрямки у сфері лікування серцево-судинних захворювань у Великій Британії. Обговорили на зустрічі й роль середнього медичного персоналу в тамтешньому медичному обслуговуванні населення й роботу служби екстреної медичної допомоги.
Заступники директора Департаменту і профільні фахівці розглянули шляхи впровадження у практику роботи закладів охорони здоров’я області досвіду роботи медичних закладів Великої Британії. Найближчим часом буде підготовлено наказ, що внесе зміни до клінічних маршрутів пацієнтів з урахуванням інтенсивності й ефективності роботи медичних працівників, розроблено алгоритм дій у відділеннях і лікарнях та зменшення кількості госпіталізацій, пов’язаних із серцево-судинними захворюваннями.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230