УЧАСНИКИ АТО З ПОЛТАВЩИНИ ОТРИМАЮТЬ КОШТИ ДЛЯ ПРИДБАННЯ ЖИТЛА

Під головуванням заступника голови Полтавської ОДА  Олега Пругла, відбулося засідання комісії з питань розподілу коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей.


– На виконання постанови Кабміну, в області затверджено 8 996 679,00 гривень для забезпечення житлом 13 сімей учасників АТО. За рішенням уповноважених комісій, діючих при РДА та міськвиконкомах, кошти перераховані на спеціальні рахунки заявників, відкриті у відділенні “Ощадбанку”, – розповіла перший заступник директора Департаменту – начальник управління фінансів та стаціонарних установ Ніна Черняк.
На сьогодні, за рахунок виплаченої компенсації, житло придбали 5 сімей, у тому числі 2 сім’ї загиблих учасників АТО — одна родина з Решитилівського району, одна сім’я з Полтави та 3 сім’ї учасників АТО з інвалідністю війни ІІ групи з міст Кременчук, Горішні Плавні та Кобеляцького району.

Інші 8 сімей, яким виплатили компенсації, підбирають житло.

– На виконання доручення Мінсоцполітики щодо надання додаткової потреби у коштах для виплати компенсації сім’ям учасників АТО, які стали на квартирний облік у період з 1 квітня по 15 липня цього року, Департаментом, на підставі інформації, поданої РДА та міськвиконкомами, надано потребу у коштах для забезпечення житлом 6 сімей учасників АТО з Полтави, Кременчука, Лубен, Кобеляцього та Миргородського районів. З урахуванням нерозподіленого залишку, що рахується на обласному бюджеті, потреба в коштах склала 4 675 752,0 грн, – продовжує Ніна Черняк.
Рішення про розподіл між областями додаткових коштів на вказані цілі затверджено 27 вересня на засіданні Уряду. Згідно з розподілом, Полтавській області передбачено виділити 4 675 752,0 грн.
Враховуючи, що сім’єю учасника АТО з інвалідністю ІІ групи з Кобеляцького району, вартість придбаного житла нижча, ніж розмір виплаченої компенсації, економія коштів склала 41 764, 00 грн.


Відповідно до прийнятих розпоряджень Кабінету Міністрів України, області передбачено виділити 13, 7 млн грн для забезпечення житлом 19 сімей учасників АТО.
– У вересні цього року на виконання доручення Мінсоцполітики направлено чергову потребу у коштах для забезпечення житлом сімей, яких взято на квартирному обліку станом на 15 вересня. До потреби включено 4 сім’ї учасників АТО з інвалідністю війни ІІ групи з Полтави, Кременчука, Полтавського і Пирятинського районів. При визначенні обсягу фінансування для забезпечення житлом вказаних сімей, враховано економію у сумі 41,7 тис. грн, – підсумував заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.
Зазначимо, що у 2015 році за державною програмою, області виділено 7,1 млн грн за рахунок яких придбали житло для 21 сім’ї учасників АТО. Крім того, цього ж року, за сприяння ОДА, 2 сім’ям загиблих учасників АТО надали житло на благодійних засадах ТОВ “Полтавський домобудівний комбінат” та за рахунок коштів місцевих бюджетів забезпечили житлом 5 сімей загиблих учасників АТО.
У 2016 році Уряд удосконалив механізм забезпечення житлом сімей учасників АТО, шляхом надання грошової компенсації на придбання житла. Того ж року, за рахунок виділених області 12,9 млн грн, отримали компенсацію та придбати житло 19 сімей учасників АТО, із них 10 сімей загиблих та 9 сімей інвалідів ІІ групи, з числа учасників АТО.
Крім того, у 2016-му, у рамках цільової бюджетної програми області, виділили 1,3 млн грн, за рахунок яких придбали житло 2 учасникам АТО з інвалідністю І групи, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230