ПОЛТАВЩИНА – ПЕРША СЕРЕД ОБЛАСТЕЙ ЗА РОЗВИТКОМ РЕГІОНІВ ПРОТЯГОМ І ПІВРІЧЧЯ 2017 РОКУ

Видання «Деловая столица» підбили підсумки розвитку регіонів за перші півроку 2017 року. І Полтавщина перша серед областей, випереджає нас лише Київ.


Зокрема, Полтавщина утримує лідерство за динамікою нефінансових послуг (реалізована на 62,2% більше, ніж у першому півріччі минулого року, при порівнянні в ринкових цінах), та посідає друге місце після м. Києва за виконаними будівельними роботами на душу населення. Крім того, область ввійшла в трійку лідерів за динамікою будівництва та припливу прямих іноземних інвестицій на душу населення, в четвірку — за обсягом освоєних капітальних інвестицій на кожного жителя. Росту будівництва та освоєння інвестицій допомогли відкритий у квітні в Полтавському районі новий асфальтобетонний завод.
Серед негативів можна відзначити попадання Полтави в трійку регіонів з найбільшим скороченням народжуваності. Але цей провал перекривається тим, що область ввійшла в двійку регіонів з найбільшим скороченням смертності населення і має найнижчу смертність дітей у віці до одного року (коефіцієнт 4,4 на 1000 новонароджених при середньоукраїнському показнику 7,7)».
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230