ПОЛТАВЦЯМ З ІНВАЛІДНІСТЮ НАДАЛИ ДОЗВІЛ НА ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ АВТОМОБІЛІВ У ВЛАСНІСТЬ

Сьогодні у Полтавській ОДА, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла, відбулося засідання робочої групи з питань гуманітарної допомоги.



Нарада відбулася за участі першого заступника директора Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА – начальника управління фінансів та стаціонарних установ Ніни Черняк, фахівців та депутатів обласної ради.
Учасники розглянули питання про прийняття рішення про безоплатну передачу автомобілів, визнаних гуманітарною допомогою, якими особа з інвалідністю була забезпечена через органи соціального захисту населення і користувалася більше 10 років, у власність особам з інвалідністю, законному представнику недієздатної особи з інвалідністю чи дитини з інвалідністю за бажанням таких осіб, у порядку визначеному Кабінетом Міністрів України.
Сьогодні на розгляд робочої групи з питань гуманітарної допомоги були винесені 10 пакетів документів щодо передачі у власність транспортних засобів.
— Люди з інвалідністю, згідно медичних показань, забезпечуються автомобільним транспортом. Серед них є ті, хто забезпечений так званою гуманітарною допомогою. Тобто, вони отримують не автівки, які закупляються державою, а шукають донорів, які їм дарують транспортні засоби, і вони мають право не розмитнюючи користуватися ними, як власністю Департаменту соцзахисту,  — розповідає Олег Пругло.
Після того, як проходить 10 років, усі автомобілі, згідно постанови Кабміну, можуть оформлятись уже як власність. Або, якщо власник помирає, то авто може залишитися в родині.
— Сьогодні ми розглянули документи 10 людей. Їх надавали як власники ТЗ, так і спадкоємці, — продовжує Олег Пругло.
Члени комісії обговорили кожну кандидатуру окремо та прийняли позитивні рішення. Тобто, за словами Олега Пругла, робоча група надала дозвіл людям переоформити автомобілі у власність.
— Тепер, згідно чинного законодавства, ми підготуємо розпорядження, після чого людина може звернутися в органи реєстрації, — наголосив Пругло.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230