НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ БІЗНЕСУ: В УКРАЇНІ ВІДНОВЛЕНО ОРЕНДУ ДЕРЖАВНОГО МАЙНА

Фонд державного майна України відновив програму оренди державних активів. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану», розробленої ФДМУ та Мінекономіки, оренда на час воєнного стану відбуватиметься за спрощеною процедурою, а орендарі отримають пільги та знижки.

Відновлення оренди держмайна відкриває нові можливості для роботи бізнесу, зокрема релокованого з небезпечних областей. Серед нових правил оренди:

  • - бізнес, що орендує майно для релокації, сплачуватиме пільгову орендну ставку (1 грн за 1 кв. м) протягом перших 6 місяців оренди. Різниця сплачуватиметься у визначений період після завершення воєнного стану;
  • - авансовий внесок та забезпечувальний депозит знижено до розміру 1 місячної орендної плати. Передбачено можливість повернення депозитів орендарям;
  • - не застосовуються обмеження та вимоги щодо суборенди для чинних договорів;
  • - дія договорів продовжується автоматично та припиняється за заявою орендаря;
  • - документи підписуються в електронному вигляді.

Крім того, орендарям держмайна у Полтавській області за договорами, чинними на 24 лютого 2022 року, надано 50% знижку, а орендарям єдиних майнових комплексів надається знижка в розмірі 25%.

У разі проведених оплат оренди від початку дії воєнного стану сплачені кошти будуть зараховані орендарям у майбутні періоди, після завершення дії знижок.

«Сьогодні вкрай важливо продовжувати роботу бізнесу, зберегти робочі місця – це прояв економічного патріотизму. Оренда держмайна дозволить релокованим підприємствам легко влаштуватися в інших областях, а також стимулює бізнес-активність у регіонах», – підкреслює в.о. голови Фонду держмайна Ольга Батова.

У Полтавській області для оренди вже доступні:

Уся інформація щодо нового порядку оренди на час дії воєнного стану, а також щодо доступних для оренди об’єктів державного майна, наявна на сайті orenda.gov.ua.


Фонд державного майна України

© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230