МАКСИМ СТЕПАНОВ НАГОЛОСИВ, ЩО ЧЕРЕЗ КОНТАКТ-ЦЕНТР МОЗ МОЖНА ВИКЛИКАТИ МОБІЛЬНУ БРИГАДУ ДЛЯ ТЕСТУВАННЯ НА COVID-19, А НЕ ЕКСТРЕНУ МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ

З 26 листопада у тестовому режимі запрацює опція виклику через контакт-центр МОЗ із протидії поширенню COVID-19 мобільної бригади для тестування на коронавірусну хворобу. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підкреслив, що мова йде саме про мобільні бригади, а не про екстрену медичну допомогу. Її, як і раніше, можна викликати лише за номером 103.


«У тестовому режимі запускаємо нову опцію – виклик мобільної бригади через контакт-центр. Ці бригади сформовані при медичних закладах для забору у хворого із симптомами COVID-19 матеріалу для тестування. У деяких ЗМІ з’явилась інформація, що через контакт-центр можна буде викликати «швидку». Це не так. Для її виклику, як і завжди, потрібно набирати номер 103», – пояснив очільник МОЗ.

Заклади визначили відповідальних осіб, щоб дуже швидко можна було передати їм запит на виклик мобільної бригади. Окрім того, найближчим часом через контакт-центр планується запустити можливість консультації з сімейними лікарями. 

Нагадаємо, 2 листопада розпочав роботу всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії коронавірусній хворобі. Тепер, щоб отримати вичерпну інформацію, яка стосується лікування та діагностики COVID-19, варто лише зателефонувати за номером 0-800-60-20-19.


Міністерство охорони здоров'я України

© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230